“Desant” Lozničana na planinu Gučevo

Izvor: Blic, 06.Okt.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Desant” Lozničana na planinu Gučevo

LOZNICA - Oko 300 učesnika manifestacije „Stazama Drinske divizije“ jutros je na različite načine iz Loznice krenulo prema planini Gučevo, ukazujući simbolično na početak obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata. Učesnici marša "Stazama Drinske divizije"

U znak sećanja na elitnu formaciju srpske vojske koja je 1914. godine branila Srbiju na prostoru Jadra i Podrinja, gradski radni tim za obeležavanje 100 godina od Cerske i Gučevske bitke organizovao je planinarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pohod, vožnju biciklima, motorima i džipovima.

- Ovo je simboličan “desant” na Gučevo u čast pripadnika Drinske divizije, pri čemu su se učesnici kretali od Loznice do spomen-kosturnice na Gučevu, različitim maršrutama, podeljeni u tri kolone - kaže istoričar Zoran Tošić, koordinator manifestacije.

Pukovnik u penziji Miloš Dejanović održao je čas iz istorije, grupa pevača KUD „Karadžić“ pripremila je prigodan program, a za sve učesnike obezbeđen je vojnički pasulj.

Učesnici pohoda su članovi Planinarskog kluba „Gučevo“, biciklisti i motociklisti moto-klubova „Black dragons“, „Titans“ i „Gonzales“, vozači džipova i terenskih automobila Auto-moto kluba „Extreme 4x4“, a manifestaciju su finansijski podržale javne ustanove i lokalna privatna preduzeća.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Stazama Drinske divizije"

Izvor: RTS, 06.Okt.2013

Manifestacija "Stazama Drinske divizije" održana u čast elitne formacije vojske koja je tokom Prvog svetskog rata branila Srbiju na području Jadra i Podrinja. Simbolično, učesnici pohoda, od Loznice do spomen-kosturnice na Gučevu, kretali se različitim maršutama, podeljeni u tri kolone. ..U čast...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.