Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stavljen veto o imenovanju Komisije za provođenje referenduma u RS

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) stavio je danas veto na odluku Skupštine RS-a o imenovanju Komisije za provođenje referenduma u ovom bh entitetu o pravosudnim institucijama BiH.

Šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović pojasnio je na pres-konferenciji, nakon sjednice bošnjačkog kluba, da pokrenuto pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na odluku o referendumu u RS-u o pravosudnim institucijama BiH, jer je za Bošnjake neprihvatljiva kao i sama odluka o referendumu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Istovremeno, u formiramoj komisiji nije ispoštovana nacionalna struktura.

Glasovima vladajuće većine Skupština RS-a, 23.septembra je izabrala članove Komisije za provođenje referenduma u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH, ali bez predstavnika opozicije i bošnjačkih stranaka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.