Status kandidata i bez begunaca?

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Status kandidata i bez begunaca?

Beograd -- Evropska komisija će preporučiti da Srbija dobije status kandidata ako nastavi da sprovodi reforme do septembra, piše Blic, pozivajući se na diplomatske izvore.

Zeleno svetlo za status kandidata bi moglo da dođe i bez hapšenja haških begunaca, navodi list i dodaje da je prvi nacrt izveštaja o Srbiji pozitivan i da će biti završen 15 juna.

Nedavna poseta predsednika Evropske komisije kao i današnja poseta Ketrin Ešton pokazuju da Srbija ima snažnu podršku u Briselu za dobijanje i statusa kandidata i datuma o početku pregovora, ali da još mora da se radi, rekao je za Blic izvor blizak kabinetu komesara za proširenje Štefana Filea.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.