Statistika RTS-a: Otvaranje OI pratilo 2,2 miliona gledalaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statistika RTS-a: Otvaranje OI pratilo 2,2 miliona gledalaca

BEOGRAD - Prenos otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, koji je emitovan na Radioteleviziji Srbije, gledalo je oko 2,2 miliona gledalaca.

Prema podacima Radiotelevizije Srbije, koja je direktno prenosila početak Olimpijade u trajanju od 4,5 sata, program je pratilo 2,23 miliona gledalaca. Udeo u gledanosti je bio 53 odsto što znači da je od svih uključenih TV prijemnika u periodu od 14 do 18.30 više od polovine njih pratilo ceremoniju iz Pekinga.

U uvodnom spektaklu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << simbolično je učestvovalo je 2008 bubnjara, koji su udarcima u tradicionalne bubnjeve podizali atmosferu na stadionu Ptičje gnezdo, uz bučnu pomoć gledalaca sa punih tribina koje primaju 100.000 posetilaca.

Posle bogatog programa na stadionu su se pojavilo više od 10.500 sportista iz 204 države, koji će nastupiti na ovim Olimpijskim igrama.

Veliki izazov Londonu: Potrošeno mnogo vremena i novaca

Posle predstavljanja svih učesnika, legenda kineske gimnastike Li Ning, koji je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Anđelesu osvojio šest medalja, zapalio je olimpijski plamen čime su i zvanično otvorene 29. Olimpijske igre.

Ceremonija otvaranja pripremana je sedam godina, a čitava organizacija Olimpijskih igara koštaće 43 milijarde dolara, što je novi rekord.

Takmičenje u Pekingu trajaće do 24. avgusta, a više od 10.500 sportista takmičiće se u 28 olimpijskih disciplina i biće podeljeno ukupno po 302 zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.