Starović sa Morom o evrointegracijama Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2021, 21:46

Starović sa Morom o evrointegracijama Srbije

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović imao je danas radni sastanak putem video-veze sa političkim direktorom Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) Enrikeom Morom.

Starović je sagovornika informisao o naporima koje je Srbija učinila na putu ka EU, izrazivši uverenje da će do kraja godine biti održana politička međuvladina konferencija kao sledeći korak u pregovorima o pristupanju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova (MSP). >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Starović je istakao da Srbija svoju čvrstu opredeljenost evropskom putu jasno pokazuje učešćem u misijama i operacijama EU.

Kada je reč o Poglavlju 31, državni sekretar je ukazao da je to jedino poglavlje za koje još nije usvojen Izveštaj o skriningu, iako je prošlo više od šest godina od završetka skrininga.

Takođe, pokazan je interes za proces pridruživanja političkim odlukama EU, odnosno, za usaglašavanje spoljne politike Srbije sa EU, a Starović je detaljno upoznao sagovornika sa aktuelnim procentom i strukturom političkog pridruživanja.

Sagovornici su dogovorili nastavak bilateralnih političkih konsultacija MSP i EEAS, koje će biti održane u Beogradu u narednom periodu, a ukazano je i na značaj održavanja narednog kruga regionalnih konsultacija EEAS sa zapadno-balkanskom šestorkom u Podgorici, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razvoj dobrih odnosa sa SAD predstavlja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije

Izvor: Beta Video, 27.Okt.2021, 15:00

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović, rekao je da je saradnja Srbija i SAD kroz istoriju obeležena borbom za zajedničke vrednosti, kojima su dve zemlje težile u izazovnim vremenima. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.