Starlinger: Austrijska vojska pred svojim grobom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starlinger: Austrijska vojska pred svojim grobom

Ministar odbrane Austrije Tomas Starlinger još jednom je pooštrio svoje upozorenje o finansijskom stanju austrijske vojske i kritikovao odgovorne političare.

"Vojska se nalazi pred svojim grobom, a njeni grobari ne ugrožavaju masivno samo bezbednost stanovništva, već i radna mesta", kazao je on na skupu društva oficira u Sankt Peltenu.

Rekao je da se narednih nedelja odlučuje o konačnoj sudbini vojske.

I pored teške situacije u kojoj se nalazi vojska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << toga nisu svi politički donosioci odluka svesni, kritikovao je Starlinger.

"Grobari vojske uoči koalicionih pregovora već su izjavili da je dozvoljno da vojska dobije 400 miliona evra više novca", kazao je on ističući da time ugrožavaju bezbednost Austrije.

Zatražio je, ako ne postoji politička volja da se vojska ispravno opremi, da se građanima iznesu jasno posledice.

Starlinger dodaje da bi onda trebalo i Član 79 Ustava Austrije odgovarajući promeniti i izbaciti iz njega vojnu zaštitu građana.

"Isto tako trebalo bi promeniti ime vojske u 'tehničku pomoćnu službu'", kazao je on.

Starlinger, od kada je postao ministar, neprestano ukazuje na dramatično finansijsko stanje vojske, i u više navrata je naveo da armija više nije u stanju da brani zemlju, a i da je sve manje u mogućnosti da pomaže kod elementarnih nepogoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŠOKANTNO UPOZORENJE AUSTRIJSKOG MINISTRA ODBRANE: Naša vojska je pred grobom zbog nedostatka novca

Izvor: Kurir, 25.Nov.2019

Ministar odbrane Austrije Tomas Starlinger još jednom je pooštrio svoje upozorenje o finansijskom stanju austrijske vojske i kritikovao odgovorne političare.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.