Stari nameštaj privlači kupce

Izvor: Blic, 10.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari nameštaj privlači kupce

Lampe iz 19. veka, nameštaj u stilu Luja 16, unikatni srebrni i zlatni nakit, porcelan, stare knjige i časopisi samo su deo jučerašnje ponude na Sajmu kolekcionarstva i lepih predmeta koji se svakog vikenda, do kraj godine, održava u hotelu „Slavija".

Sajam je juče ugostio više od 150 kolekcionara, od kojih je svaki izložio najmanje po 20 predmeta.

Zoran Munćan iz Beča ponudio je kupcima stari stilski nameštaj: stočić po ceni od 300 evra, fotelja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bidermajer stilu za 450 evra, komoda u stilu Luja 16. po ceni od 900 evra...

- Ima kupaca. Cenkanje je ovde zlatno pravilo. Većina dođe da vidi samo šta je u ponudi, ali ima i pravih poznavalaca starina koji imaju novca i ne žale da plate. Ovde dolaze i kolekcionari koji skupljaju predmete za privatne kolekcije ili oni koji već imaju previše, pa žele da nešto i prodaju – kaže Zoran Munćan.

Pored lampe sa francuskim abažurom iz 1900. godine po ceni od 250 evra izložen je bio i „altdojč" sto za 200 evra uz „altdojč" fotelje.

Sajam je otvoren danima vikenda od 10 do 16 sati, a organizuje ga agencija „Senzal". Organizatori Sajma obezbedili su svim zainteresovanim posetiocima besplatnu procenu donetih starinskih predmeta, kao i ostalu stručnu pomoć i obaveštenja.

U ponudi i staro oružje

Sajam kolekcionarstva i lepih predmeta je kupoprodajna manifestacija, a svi posetioci pored tradicionalnih oblasti kolekcionarstva kao što su filatelija, numizmatika i staro oružje mogu da vide i kupe bižuteriju, antikvarno posuđe, predmete od srebra, keramike, porcelana i kristala. Cena ulaznice za posetioce iznosi 100 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.