Izvor: B92, 09.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starački domovi i prostitutke

Kopenhagen -- Veliki broj staračkih domova u Danskoj pomaže starijim ljudima da stupe u kontakt s prostitutkama, piše list "Politiken".

"Naš pristup je da pomognemo starijim osobama sa takvom vrstom potrebe", kažu u staračkom domu u mestu Šarlotenlund, blizu Kopenhagena, dodajući da to nije nešto neuobičajeno. "Politiken" ističe da je odluka zaposlenih u staračkom domu da pomažu starijim osobama da stupe u kontakt s prostitutkama izazvala opšte negodovanje u mnogim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštinama.

List kao izuzetak ističe Kopenhagen, gde je ovakva "pomoć" zabranjena od 2006. godine kada je Gradsko veće usvojilo program borbe protiv prostitucije.

Seksolog Džudit Rozenkrac, koja je nekad bila direktorka staračkog doma, brani ovu pojavu i kaže da treba uzeti u obzir i potrebe starijih ljudi.

"Ukoliko starija osoba nije sposobna da kanališe svoju seksualnost, ona tada postaje agresivna", objasnila je ona, dodajući da su "mušterije" obično stariji muškarci koji pate od demencije.

Ti muškarci više traže neki fizički kontakt, poput maženja ili masturbacije, nego konkretan seks, rekla je Rozenkrac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.