Stara lepotica dočekuje goste

Izvor: Politika, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara lepotica dočekuje goste

prvi put turistička organizacija Pirot ponudiće smeštaj u domaćoj radinosti na Staroj planini i programe obilaska pirotske opštine



Pirot – Turistička organizacija Pirot (TOP) predstaviće se na Međunarodnom sajmu turizma od 26. do 29. aprila u Beogradu. prvi put je urađena kategorizacija smeštaja u domaćoj radinosti i gradu, tako da će ove godine turistima biti ponuđeno da na kvalitetniji način uživaju u Staroj planini. Prema rečima direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << organizacije Dragana Jovanovića, ove godine biće uvedene novine u prezentaciji turističkih potencijala pirotskog kraja.

– Predstavićemo smeštajne kapacitete na Zavojskom jezeru, pored brane i u selima Rsovci, Slavinja, Jelovica, Brlog i Dojkinci.U ovim selima imamo četrdesetak ležajeva, dok je u gradu za sada kategorisano samo šest ležajeva – rekao je Jovanović najavljujući još jednu kategorizaciju u junu, radi povećanja smeštajnih kapaciteta.

Određene su i cene smeštaja, tako da za ležaj u objektu sa jednom zvezdicom treba izdvojiti 340, a za smeštaj u objektima sa tri zvezdice 540 dinara. Za sada je u ponudi samo smeštaj, ali, kako kažu u TOP-u, planiraju se programi i sa pripremom hrane. Na Sajmu turizma će potencijalnim posetiocima pirotskog kraja biti ponuđen i štampani materijal.

– Prvi put ćemo ponuditi brošure o pirotskoj grnčariji i ćilimu, razglednice sa motivima iz Pirota, turistički vodič i programe obilaska opštine Pirot. To su jednodnevni obilasci, ali u pripremi su i programi višednevnih obilazaka, zavisno od zainteresovanosti posetilaca – kaže Jovanović i dodaje da turistička sezona počinje 15. maja i trajaće do 30. septembra.

Veće interesovanje za boravak na staroj planini za sada pokazali su ribolovci, lovci i planinari iz Beograda, Novog Sada i Niša. Nove kontakte i mnogo više turista očekuju posle beogradskog i niškog sajma turizma.

U okviru prezentacije Turističke organizacije Pirot biće održana i modna revija rukotvorina pirotskih žena.

M. Penčić

[objavljeno: 26.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.