Stanje ranjenog policajca stabilno

Izvor: RTS, 16.Feb.2010, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje ranjenog policajca stabilno

Policajac Bljerim Mustafa operisan u Kliničkom centru u Beogradu i njegovo stanje je stabilno. Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio, da za napad na policajca, ne treba unapred optuživati Albance.

Pripadnik ministarstva unutrašnjihposlova Bljerim Mustafa, koji je teško povređen u terorističkom napadu u Bujanovcu, operisan je u Kliničkom centru Srbije u Beogradu i njegovo stanje je stabilno.

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da podmetanje eksplozivne naprave pod službeni automobil policajca u ovom gradu, nema veze sa situacijom na Kosovu, ali sigurno ne doprinosi mirnoj budućnosti regiona.

"Mi smo verovali da će, posle završetka oružanih sukoba 2001. godine, ovaj region krenuti putem mira, ali vidimo da se dešavaju oružani incidenti, a krivci za njih nikako da budu otkriveni i izvedeni pred lice pravde", rekao je Musliju.

Albanci su bili uvereni da će formiranjem multietničke policije situacija krenuti nabolje, dodao je Musliju.

Prema rečima Muslijua, Albanci su u maju 2001. godine ostavili oružje i odlučili da svoje probleme rešavaju političkim putem.

"Mislim da nije u redu izjava ministra policije koji je, bez završetka istrage ili sudskog procesa, rekao da se radi o terorizmu i optužio Albance da su to uradili", upozorio je Musliju.

Musliju je objasnio da izjave, u kojima se unapred optužuju Albanci da su počinili incident, ne doprinose političkoj stabilnosti, niti sigurnosti građana koji ovde žive.

U eksploziji naprave koja je podmetnuta ispod službenog policijskog automobila, povređeni su i njegova supruga i dve maloletne prolaznice. Mustafa je zadobio rane u oba donja ekstremiteta, predelu grudnog koša i glave.

Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović rekao je da je operacija dobro prošla i da je stanje pacijenta stabilno.

Jovanović je precizirao da se radi o povredi skočnog zgloba, zadobijenoj od detonacije eksplozivne naprave.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić je, posle prijema Mustafe, istakao da se radi o izuzetno složenim i kompleksnim povredama i naveo da će se napraviti kompletna dijagnostika.

Direktor policije je izjavio je da taj događaj predstavlja teroristički akt i da počinioci moraju biti pronađeni i privedeni licu pravde.

"Država Srbija, odnosno pripadnici MUP-a, zajedno sa bezbednosnim službama i pripadnicima Vojske, neće dozvoliti da na ovim prostorima bude ugrožen ustavni poredak", poručio je Veljović  i najavio odlučnu borbu sa terorizmom.

Veljović je naglasio da će policija garantovati bezbednost svakog građanina, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost.  Poruka je da sa ljudima koji se bave terorizmom nema razgovora i da oni moraju biti pronađeni i privedeni licu pravde.

"Policija će u svojoj nameri biti krajnje odlučna. Ona zbog toga postoji i još jednom podvlačim da će policija garantovati bezbednost svim građanima Bujanovca, Preševa, Vranja i šire", istakao je direktor policije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.