Stanje na putevima za 5. decembar

Izvor: RTS, 05.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje na putevima za 5. decembar

Vozače očekuju vlažni, odnosno mokri kolovozi, zbog kiše koja je tokom prethodnog dana padala skoro na celom području Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Dugotrajne, a u pojedinim reonima i obilne, padavine uslovile su učestalu pojavu odrona, na koje treba pripaziti u klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina.

Odroni su najčešći na Đerdapskoj magistrali, u Sićevačkoj i Grdeličkoj klisuri, kod jezera Ćelije i dolinom Lima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na prilazima Kopaoniku, kolovoz je vlažan, a zbog niskih temperatura, moguća je poledica, tako da je zimska oprema obavezna, a za kamione sa prikolicom i šlepere važi zabrana kretanja.

Osim na Kopaoniku zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima na Goču, Goliji, preko Crnog Vrha i ka Babinom zubu na Staroj planini i na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjica.

Za ostale kategorije vozila, na ovim putnim pravcima potrebna je zimska oprema.

Na prevoju Čestobrodica, na magistralnom putu Paraćin-Zaječar, duva jak severozapadni vetar, pa se savetuje oprez za volanom.

Vidljivost je uglavnom dobra, osim na području Mačve i u kolubarskom okrugu gde je zbog magle smanjena na 30-50 metara.

Na graničnim prelazima putnički automobili se zadržavaju od 15 do 20 minuta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.