Stanje Navaljnog stabilno, ali teško

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 23:50

"Stanje Navaljnog stabilno, ali teško"

Lekari procenjuju da je u ovom trenutku stanje ruskog lidera opozicije Alekseja Navaljnog stabilno, ali teško, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Omske oblasti.

Dodato je da će u petak u Omsk doći specijalisti iz Moskve na prošireni konzilijum.

"Njegovo stanje lekari trenutno procenjuju kao stabilno, ali teško“, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Kako je saopštilo Ministarstvo, održane su telemedicinske konsultacije sa vodećim federalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centrima.

"Dogovorene su taktike lečenja i ispitivanja“, navedeno je u saopoštenju, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo je istaklo da će „na poziv regionalnih specijalista i na molbu bližnjih Navaljnog sutra u Omsk doći anesteziolozi, reanimatolozi i neurofiziolozi Nacionalnog medicinsko-hirurškog centra ''Pirogov'' i Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra neurohirurgije ''N. N. Budenko'' kako bi bio održan prošireni konzilijum“.

Zamenik glavnog lekara u bolnici u Omsku Anatolij Kaliničenko saopštio je ranije da mu je zdravstveno stanje stabilno, kao i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Navaljnom je ranije danas pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu, a avion je hitno sleteo u Omsku.

Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu.

Sumnja se da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.