Stanišljević u pritvoru

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišljević u pritvoru

Božidaru Stanišljeviću, koji je sakrio naoružanje u dvorani "Borik" u Banjaluci, određen jednomesečni pritvor.

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Božidaru Stanišljeviću, koji je sakrio naoružanje u dvorani "Borik" u Banjaluci, potvrđeno je u Sudu, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Pritvor je Stanišljeviću određen juče, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke ili bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednosti građana.

Stanišljević je u petak ispitan u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog za krivično delo terorizam, posle čega je tužilac uputio Sudu BiH predlog za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH navodi se da ova institucija u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i drugim agencijama za provođenje zakona u BiH preduzima intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza sa ciljem potpunog rasvetljavanja ovog događaja.

Iz Tužilaštva BiH navode da zbog zaštite istrage ne mogu javnosti pružiti više informacija o istrazi.

Stanišljević, koji je uhapšen 10. januara, priznao je policiji da je u halu "Borik" uneo tri kilograma plastičnog eksploziva sa sporogorećim štapinom i upaljačem, automatsku pušku, "kalašnjikov" sa prigušivačem i pet okvira municije, poluautomatsku pušku i 67 metaka kalibra 7,9 milimetara i četiri bombe.

Oružje je pronađeno 8. januara, dan pre nego što je u dvorani "Borik" održana svečanost povodom jubileja RS, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici iz RS, BiH i Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.