Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2023, 12:26

U naredne tri godine očekuje se kumulativna stopa rasta od 12,2 odsto

Prema srednjoročnoj makroekonomskoj projekciji kumulativna stopa rasta u periodu 20242026. godine iznosiće 12,2 odsto i biće vođena rastom domaće tražnje, a sa oporavkom globalne trgovine podržana i blagim pozitivnim doprinosom neto izvoza, navodi se u fiskalnoj strategiji za 2024. godinu sa projekcijama za 2025. i 2026. koju je objavilo Ministarstvo finansija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stanić: Bankarski sektor u Srbiji stabilan, rastu savremeni načini plaćanja

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Jun.2023

BEOGRAD – Uprkos okolnostima izazvanim prvo pandemijom a zatim i ostalim krizama, bankarski sektor u Srbiji je ostao stabilan, visoko likvidan i adekvatno kapitalizovan, a obezbeđena je i dodatno ojačana stabilnost bankarskog sektora, izjavila je danas viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Dragana...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.