Stanari u Stepi blokirali gradilište

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari u Stepi blokirali gradilište

Deo stanara beogradskog naselja Stepa Stepanović rano jutros, između šest i sedam sati, zaustavio je kamion sa betonom i veliku pumpu za beton i blokirao gradiliste, jer su mašine krenule na parcelu koja je, prema rečima stanara, državno zemljište i ne pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

U naselju Stepa Stepanović u ovim trenucima je veliki broj pripadnika policije, više patrola je na terenu, a stanari tvrde da je prisutna i policija u civilu.

Okupljeni građani >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << navode da im policija preti privođenjem. Oni, ipak, poručuju da neće odustati od protesta koji su zakazali za 12 časova i da neće odustati od ideje da se zaustavi dalja gradnja na centralnoj parceli u naselju.

Podsetimo, prethodnih dana, parcela pored one koja je pripala SPC, ograđena je žičanom ogradom, a nju obezbeđuje i privatno obezbeđenje koje tvrdi da ih je angažovala Srpska pravoslavna crkva.

Sporno zemljište nalazi se pored placa na kom je Patrijaršija, uz protivljenje dela stanara, počela da gradi objekat, iako građani nisu imali priliku da se izjasne žele li bogomolju u komšiluku ili ne.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanari u naselju Stepa Stepanović blokirali gradilište

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2018

U beogradskom naselju Stepa Stepanović deo stanara je rano jutros blokirao gradilište i zaustavio mašine koje su krenule na parcelu na kojoj se planira izgradnja crkve i parohijskog doma...Kako navodi N1, između šest i sedam sati jutros deo stanara je zaustavio kamion sa betonom i veliku pumpu za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.