Štampanje novih testova iz matematike, dežura policija

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampanje novih testova iz matematike, dežura policija

BEOGRAD- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenog glasniku dežurati policija.Obradović je novinarima u parlamentu rekao da će učenici sutra polagati tekst iz matematike jer je "provaljen" onaj koji je trebalo da polažu i najavio policijsku istragu koja bi, kako je naglasio, trebalo da otkrije kako se to dogodilo.On je naglasio i da kada je reč o tekstovima iz srpskog jezika nema dokaza da su se dogodile bilo kakve malverzacije. "Nemamo nikakvih prijava da su se bilo kakve malverzacije dogodile u vezi sa testovima iz srpskog" rekao je ministar.Polaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija.Tako će budući srednjoškolci test iz matematike umesto danas u 10 sati polagati sutra od 12 do 14 sati.Tako će budući srednjoškolci test iz matematike umesto danas u 10 sati polagati sutra u 12 sati.Predsednik te komisije Zoran Kostić rekao je da je to telo takvu odluku donelo jutros, budući da je došlo u posed fotokopije jednog od testa.Kostić je objasnio, gostujući na RTS, da sutra neće biti izvlačenja kombinacija, već da će biti upotrebljen rezervni test koji će na vreme biti dostavljen školama.On se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušvanja regularnosti testa i bodovanja. "Mi smo juče popodne dobili informacije da postoji mogućnost, a sinoć smo došli i do dokaza, pa smo jutros doneli odluku da se polaže sutra", rekao je Kostić, dodajući da su dokazi prosleđeni MUP-u i da se nada da će počinioci biti brzo pronađeni i propisno kažnjeni.On je dodao i da za jučerašnje polaganje srpskog nije bilo dokaza o neregularnosti, sem što su postojale priče, a ta Komisija je dobila nekoliko mejlova koji su prosleđeni Ministarstvu prosvete.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Policija čuva testove iz matematike

Izvor: NaDlanu.com, 18.Jun.2013

Testiranje iz matematike odloženo pošto su "provaljeni". Nema dokaza da se isto desilo i sa testovima iz srpskog. Policija nadgleda štampanje testova za sutra...Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.