Štampa: Pajtiću najveće šanse

Izvor: B92, 26.Jun.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa: Pajtiću najveće šanse

Beograd -- Najozbiljniji kandidat za budućeg premijera Vlade Srbije je Bojan Pajtić, a pitanje mandatara dovelo je do oštrih neslaganja u vrhu DS-a, pišu beogradski dnevni listovi.

List Blic piše da predsednik DS-a Boris Tadić bira između dva kandidata za budućeg premijera - Bojana Pajtića i Mirka Cvetkovića, a da se mogućnost da Vuk Jeremić bude mandatar u toj stranci više ne razmatra jer bi to, kako navodi izvor lista, bilo suviše krupno udaljavanje od stava Predsedništva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema saznanjima Blica, žučna rasprava se razvila zbog mogućnosti da Jeremić, koga podržava jedan od najbliži saradnika lidera DS-a Srđan Šaper, bude predložen za mandatara, čemu su se usprotivili visoki funkcioneri DS-a.

Oni su za mandatara predložili Pajtića, a kako navodi Blic, Tadić bi danas trebalo da prelomi ko će biti premijer Srbije.

Dobro obavešteni izvor lista navodi i da su pojedini istaknuti funkcioneri stranke veoma nezadovoljni, jer je lider DS-a bliži svojim saradnicima nego najužem rukovodstvu stranke, i da je među njima i Dušan Petrović, koji je, kako navodi taj izvor, najavio da je spreman da se povuče sa mesta potpredsednika stranke.

Pajtić je, prema pisanju Blica, dobio devet glasova, Jeremić jedan, i to Šaperov, i jedan glas je bio za Mirka Cvetkovića.

List Danas navodi da su članovi najužeg rukovodstva stranke jasno stavili do znanja lideru DS-a Borisu Tadiću na sednici Predsedništva da je njihov stav da bi Bojan Pajtić trebalo da bude novi premijer Srbije.

Izvor Danasa naveo je da su se članovi Predsedništva izjašnjavali o tri kandidata za mandatara - Jeremiću, Cvetkoviću i Pajtiću.

Jeremić je, kako piše list, dobio dva glasa, i za njega su se izjasnili Tadićevi savetnici Srđan Šaper i Nebojša Krstić, jedan visoki funkcioner je podelio svoj glas "na pola" - za Cvetkovića i Pajtića, dok su svi ostali bili za Pajtića.

I beogradski dnevnik Večernje novosti piše da je najozbiljniji kandidat za premijera Bojan Pajtić, ali da "iz igre još nisu ispali Jeremić i Cvetković".

"Pajtić neće biti premijer samo u slučaju da ne prihvati tu funkciju", piše taj list pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.