Stamenkovski: Verovatnoća da se ujedinimo mala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 19:33

Stamenkovski: Verovatnoća da se ujedinimo mala

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kaže da se na današnjem sastanku stranaka patriotskog bloka razgovaralo o tehničkoj saradnji, te da je verovatnoća da se te stranke okupe mala, ali i da će Zavetnici pružiti ruku na uštrb svojih mandata ukoliko dođe do takvog okupljanja.

"Održan sastanak. Nemamo razloga da krijemo. Okupljanje nije ekskluzivno, jer smo ga imali u različitim formatima i ranije, pre svega tokom referendumske kampanje gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je postojala tehnička saradnja. I danas smo o tome razgovarali", rekla je Đurđević Stamenkovski povodom sastanka koji je inicirala grupa intelektualaca a na kojem je između ostalog trebalo da se ove partije ujedine oko zajedničkog predsedničkog kandidata ili zajedničke liste za predstojeće izbore.

Na sastanku na koji su pozvani pored nje i predsednik Dveri Boško Obradović, predsednik DŠ Miloš Jovanović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, kao i zastupnik POKS Žika Gojković, kaže stranke su se saglasile da izborni štabovi koordiniraju i da jedni drugima pomažu kako bi zaštitili izbornu volju građana 3. aprila.

Na pitanje o ideji da desno orjentisane stranke imaju zajedničku listu ili zajedničkog predsedničkog kandidata, kaže da takva ideja postoji u srpskim intelektualnim krugovima, ali smatra da nema dovoljno vremena za te teme, jer će izbori uskoro biti raspisani.

"Stav naše stranke je - tu smo da ispružimo ruku ukoliko dođe do jedne vrste šireg okupljanja i na uštrb svojih mandata damo priliku jednoj takvoj listi", poručila je Đurđević Stamenkovski.

Na pitanje da li je veća verovatnoća da patriote naprave zajedničku listu za parlamentarne izbore ili da imaju predsedničkog kandidata, odgovara da je verovatnoća za oba modela mala, s obzirom na to koliko je vremena ostalo.

"U svakom slučaju obe varijante su nešto što možemo da podržimo jer smatramo da građani žele jedan vid konsenzusa između nas. Ukoliko bude postignut mi svakako nećemo biti kamen spoticaja", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Komentarišući spekulacije da će biti sa socijalistima na listi, kao i da će podržati predsednika Aleksandra Vučića za novi mandat, Đurđević Stamenkovski ocenjuje da je reč o spekulacijama koje su, kaže, imale za cilj da se medijskim pritiskom napravi politički pritisak i da Zavetnici donesu određene odluke koje nisu u skladu sa njihovim principima.

"Nijednog trenutka nije bilo dileme da se povučemo u korist bilo koje vladajuće stranke. Ja sam mudro ćutala, nije mi bilo lako, saradnici su vršili pritisak da demantujem te navode tabloida, ali moja obaveza je bila da se držim Statuta I sačekam odluku skupštine koja je juče održana", rekla je Đorđević Stamenkovski.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici kaže da je bilo ponuda i od levice i od desnice, ali kako kaže, karakter se meri po onome koliko je puta neko spreman da kaže ne.

"Nisam ušla u politiku da bih bila hit za jedno leto", poručila je Đorđević Stamenkovski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.