Stalno su bili zajedno, obožavali su motore: Najbolje drugove sahranjuju u isti grob nakon nesreće u Žitištu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stalno su bili zajedno, obožavali su motore": Najbolje drugove sahranjuju u isti grob nakon nesreće u Žitištu! (FOTO)

Stradali Ljubomir Marinkov (25) i Dejan Tot (23) koji su igrom sudbine zajedno otišli u smrt, biće zajedno sahranjeni sutra na mesnom groblju.

Dvojica najboljih drugova iz Srpskog Itebeja Ljubomir Marinkov (25) i Dejan Tot (23), koji si u ponoć između subote i nedelje, u 2.45 tragično su izgubili živote vozeći se na motorciklu, na putu od mesta Torak prema Srpskom Itebeju, biće zajedno sahranjeni sutra na mesnom groblju.

Kako je potvrdila zrenjaninska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policija, njih dvojica su motorom, kojim je upravljao Ljubomir Marinkov naletela na nepravilno osvetljen traktor sa presom za silažu - "balirkom", kojim je upravljao trisedetogodišnji D.O. iz Torka kod Žitišta.

Vozač trakotora je uhapšen i, uz krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zadržan u pritvoru 48 sati, nakon čega će biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Zrenjaninu.

U Srpskom Itebeju, ali i okolnim selima Torak, Novi Itebej i Žitište, muk i neverica. Velikom neodgovornosću ugašena su dva života mladića koji su obožavali izazove i avanturu.

Ljubomir Marinkov je iz ugledne familije koja se bavi poljoprivredom, njegov otac Žarko je poznati stočar koji uzgaja veliki broj krava, tragično nastradali Ljubomir je najmlađi od trojice braće Goran i Zorana.

Obožavao je automobile i motore, dan j provodio u radionici u dvorištu porodične kuće u Srpskom Itebeju, u kojoj je često svraćao i njegov najbolji prijetelj Dejan. Ljubomor je, kao i dva njegova straija brata, odmalena igrao folklor i bio poznat po čestim nastupima KUD-a iz Srpakog Itebeja.

Veliki broj ljudi, rodbina, prijatelji i komšije pohrlili su da izajave saučešće porodici Marinkov. Otac i najstariji brat otišli su u Zrenjanjin zbog sređivanja papira, a neutešna majka je ostala u kući, srhana bolom. Kakao kažu najbliži, telefonom su u ranim jutarnjim časovima obavešteni o tome kakava se tragedija dogodila.

Prijatelji poginulih maldića rekli su juče da nije bilo dana da njih dvojica nisu bili zejedno. Igrom sudbine zajedno su i otišli u smrt, Njihova tela poslata su na obdukciju u novosadski Zavod za sudsku medicinu.

Prema nezvaničnim informacijama, tela će u Srpski Itebej, njihovo reodno mesto, biti dopremljena danas, a sahrana će najverovatnije biti sutra na mesnom groblju. Ljubomir i Dejan biće zajedno sahranjeni.

Pričalo se juče i o tome otkud "balirka" tako rano ujutru na lokalnom putu. Kako su rekli meštani Torka odakle je uhapšeni D.O., on je pošao traktorom rano u njivu, jer je za nedelju bila najavljena kiša, pa se plašio da će mu slama propasti. Njegov traktor i "balirka", po svemu sudeći, nisu bii dovoljno osvetljeni.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.