Stajnberg: Deklaracija o Srebrenici važna poruka

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stajnberg: Deklaracija o Srebrenici važna poruka

Zamenik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Džejms Stajnberg ocenio je danas u Sarajevu da je Deklaracija o Srebrenici koju je donela skupština Srbije, veoma važna i snažna poruka.

Zamenik državnog sekretara Stajnberg je u Sarajevu, zajedno sa Migelom Mortinesom, ministrom inostranih poslova Španije zemlje predsedavajuće Evropskom unijom,razgovarao sa liderima sedam ključnih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini (BiH).

Stajnberg je večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << doputovao u Beograd, u dvodnevnu posetu glavnom gradu Srbije.

Stajnberg je u Sarajevu kazao kako će u tokom boravka u Beogradu preneti rukovodstvu Srbije da Sjedinjene Američke Države cene hrabru odluku u vezi Deklaracije o Srebrenici.

Sve strane u regionu, a posebno u BiH, trebaju da priznaju "krajnje tešku prošlost i zaključe je, kako bi se društva ponovo spojila", ocenio je Stajnberg.

Visoki američki zvaničnik je naveo da je usvajanje rezolucije o Srebrenici u skupštini Srbije dobrodošao korak i izrazio nadu se da će se svi segmenti društva priključiti u podršci ovom koraku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.