Stajkovcu produžen pritvor

Izvor: RTS, 03.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stajkovcu produžen pritvor

Vlasniku firme "Media maks" Borisu Stajkovcu i vlasniku agencije "Jevtović" Predragu Jevtoviću produžen pritvor za još mesec dana, zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje na štetu državnog budžeta.

Vlasniku firme "Media maks" Borisu Stajkovcu i vlasniku agencije "Jevtović" Predragu Jevtoviću danas je produžen pritvor za još mesec dana, rečeno je Tanjugu u Drugom opštinskom sudu koji sprovodi istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršili krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delo poreske utaje na štetu državnog budžeta.

Stajkovcu i Jevtoviću pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke i tako remete istragu kazala je Tanjugu sekretar suda Nada Đorđević.

Stajkovac je osumnjičen da je od 1. januara 2006. godine do 31. decembra utajio porez i oštetio budžet Srbije u iznosu od oko 12 miliona dinara, a Jevtović da mu je u tome pomogao.

Za krivično delo poreske utaje zaprećena je kazna od jedne do pet godina zatvora.

Stajkovac i Jevtović su uhapšeni 3. marta, a ostali osumnjičeni za pomaganje Stajkovcu, nisu lišavani slobode i procesuirani su u redovnom postupku koji takođe vodi istražni sudija Drugog opštinskog suda.

Osumnjičeni za pomaganje Stajkovcu su odgovorno lice preduzeća "Protekta" Miša Stojanović, vlasnik agencije "Vesko" Velimir Pantović i vlasnica agencije "Ena" Enisa Kučević.

Sumnja se da su Stajkovcu pomogli i vlasnici agencije "Darko" Darko Bešlić, agencije "Lazana" Olivera Radonjić, agencije "A -Board" Asmira Kučević, kao i vlasnica agencije "Hedi" Hedia Kučević, koji su obavili fiktivno fakturisanje nepostojećih usluga.

Stajkovac je po hapšenju razrešen dužnosti predsednika Upravnog odbora Univerzitetske Dečje klinike u Tiršovoj ulici, ali kako je tada objasnio Ministar zdravlja Tomica Milosavljević nije reč o razrešenju zbog sumnje da je utajio porez, već o redovnoj smeni upravnih i nadzornih odbora u 21 zdravstvenoj instituciji za koje je nadležna Vlada Srbije.

Sada je vlasnik firme "Media maks magazins" koja je i izdavač više revijalnih časopisa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.