Šta to piše na Prigožinovom grobu? Misteriozne reči pokreću teorije zavere FOTO

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 14:09

Šta to piše na Prigožinovom grobu? Misteriozne reči pokreću teorije zavere FOTO

Na grobu vođe vagnerovaca Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu nalaze se reči pesme koja bi mogla da pokrene teorije zavere o njegovoj pogibiji.

Britanski Gardijan objavio je da je reč o pesmi Josifa Brodskog, ruskog dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Zanimljivo je da je Brodski, baš kao i Prigožin, došao u sukob sa vlastima u Moskvi, zbog čega je u vreme Sovjetskog saveza 1972. bio prinuđen da napusti zemlju i preseli se u SAD, a čuvenu nagradu dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 1987. godine.

Baš kao Prigožin, i Brodski je rođen u Sankt Peterburgu. Reč je o pesmi Brodskog "Majka govori Hristu" u kojoj ga ona nakon raspeća pita kako će da ode svom domu ne znajući da li je bio njen sin ili Bog, odnosno da li je mrtav ili živ.

"Mrtav il' živ da sam, razlike, ženo, nema. Bio sin ili Bog, tvoj sam", odgovara Hrist u toj pesmi.

Ovi stihovi mogli da idu naruku teorijama zavere o tome da Prigožin zapravo i nije stradao.

Prema doktoru Soloveju, bivšem profesoru prestižnog Moskovskog instituta za međunarodne odnose (MGIMO), za koji Dejli mejl tvrdi da je centar obuke i ruskih špijuna i diplomata, Prigožin je lažirao smrt u rušenju aviona koje je odobrio Putin, a osmislio njegov Savet bezbednosti Ruske Federacije.

Solovej tvrdi da Prigožin sada sprema osvetu, a politički analitičar istovremeno optužuje ruske vlasti da su lagale u vezi sa DNK vođe vagnerovaca pronađenim na mestu pada aviona u Tverskoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.