Šta se to događa u komšiluku? Slovenija šalje vojsku na granicu sa Hrvatskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 16:49

Šta se to događa u komšiluku? Slovenija šalje vojsku na granicu sa Hrvatskom

Na granici bi moglo da se nađe i do 2.000 vojnika

Hrvatski mediji tvrde da slovenačka vlada ne odustaje od predloga da na granici s Hrvatskom angažuje vojsku, a ako vladin predlog izmene Zakona o odbrani prođe, na granici bi moglo da se nađe i do 2.000 vojnika.

Navodi da je vojska i sada prisutna u malom broju i da ne ne patroliraju samostalno, već u pratnji policije.

Kako je navedeno, radi se o 180 vojnika koji nadziru granicu u dve smene. Ukoliko bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošao predlog slovenačke vlade, na granici s Hrvatskom bi moglo biti i do 2.000 vojnika koji bi samostalno patrolirali.

To bi se, kažu, moglo dogoditi ako za izmenjeni Zakon o odbrani dobije većinu u parlamentu.

Prvi pokušaj vlade da izmeni pomenuti zakon nije prošao Odbor za odbranu kada je za njega glasalo 11 od 19 članova, a bila je potrebna dvotrećinska većina. Taj zakon, donesen u vreme migrantske krize, podrazumeva da vojska na granici dobije policijska ovlašćenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.