Šta se sve može u Srbiji sa milion evra

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se sve može u Srbiji sa milion evra

Milion evra! To je novac koji verovatno niko od nas nije video i teško da će videti tokom ovog života.

To je takođe i suma koju je srpski biznismen iz Čikaga ponudio sicilijanskoj mafiji milion evra za hvatanje muškarca albanske nacionalnosti koji je 14. oktobra postavio dron na krov crkve pored stadiona u Humskoj i izazvao haos na meču Srbije i Albanije!

Razmišljajući o ovoj ponudi biznismena koji je želeo da ostane anoniman mi smo odlučili da vidimo šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi sve u našoj zemlji moglo da se uradi sa jednim miliončetom, koje na današnji dan (05.12.) iznosi 120.852.400 dinara. Za pomoć u ovoj računici obratili smo se i Crvenom krstu Srbije, kao i Centru za integraciju mladih.

Od milion stvari koje bi mogle da se urade sa milion evra, izdvojili smo sledeće:

- Od jednog do petnaestak teško bolesnih mališana moglo bi da se pošalje na lečenje u inostranstvo.

- Mogiuće je nabaviti deset osnovnih artikala hrane od kojih bi mogli da se spreme obroci za puna tri meseca. U narodnim kuhinjama trenutno se hrani 35.360 korisnika u 76 gradova u Srbiji. Čak 8.151 dete na tim mestima dobija jedini obrok u toku dana.

- Svratište za decu ulice bi moglo bez problema da realizuje svoje aktivnosti u narednih bar 15 godina.

- 83.333 inkubatora bi mogla da se kupe. Jedan inkubator u proseku košta 12.000 evra.

- Dva nova (od po 400.000 evra) i jedan polovan mamograf koji bi i te kako doprineli prvenciji i ranom utvrđivanju raka dojke kod žena.

- 52.631 platforma za hendikepirane osobe koja bi mogla da im omogući ulaz u razne objekte. U Srbiji živi oko 700.000 osoba sa nekim oblikom invaliditeta.

- Preko 1.500 mališana iz neformalnih naselja moglo bi uspešno da se uključi u obrazovanje.

- 25 organizacija Crvenog krsta mogle bi da se opreme kuhinjskim aparatima kako bi bile u stanju da vrse prirpemanje toplih obroka za korisnike.

- Moglo bi da se napravi magacinskih zaliha artikala najhitnije potrebnih u slučaju nesreće za 12.000 porodica (oko 40.000 lica) koji bi sadržali porodične pakete hrane, porodične pakete higijene, čizme, ćebad, kabanice, zalihe vode, čaja, ličnih zaštitnih sredstava.

- 9.800 članova jednica za odgovor na nesreće u strukturama Crvenog krsta Srbije moglo bi biti opremljeno ličnom opremom.

- 12.000 volontera Crvenog krsta moglo bi da bude obučeno za naredne tri godine.

- Moguće je kupiti i do 35 nekretnina (kuća) na periferji Beograda i tako omogućiti smastaj desetina porodica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Evo šta je sve moguće uraditi s milion evra u Srbiji! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Dec.2014, 08:34

Ovo je suma koju je srpski biznismen iz Čikaga ponudio sicilijanskoj mafiji za hvatanje muškarca albanske nacionalnosti koji je 14. oktobra postavio dron na krov crkve pored stadiona u Humskoj i izazvao haos na meču Srbije i Albanije. Šta biste vi uradili s tim novcem?..Milion evra! To je novac koji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.