Šta se dešava u Rusiji? Dvojica Putinovih poslanika pronađeni mrtvi u istom danu

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 23:26

Šta se dešava u Rusiji? Dvojica Putinovih poslanika pronađeni mrtvi u istom danu

Dva poslanika ruske Državne dume iz vladajuće partije Jedinstvena Rusija proglašeni su mrtvima u nedelju.

Smrt 77-godišnjeg Nikolaja Borcova, koji je bio poslanik Državne dume od 2003. godine, saopštio je Igor Artamanov, guverner Lipecke oblasti. Umro je u svom domu Lebedjan.

Istog dana, poslanik Državne dume Džašarbek Uzdenov preminuo je u 57. godini nakon "teške i duge bolesti“, rekao je Vladimir Vasiljev, šef frakcije Jedinstvene Rusije.

Određeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj istaknutih Rusa poginuo je u neobjašnjivim ili neobičnim okolnostima otkako je ruski predsednik Vladimir Putin započeo svoju invaziju na Ukrajinu u februaru 2022, podseća Njuzvik.

Nije naveden razlog smrti Borcova. Prethodno je bio pogođen sankcijama Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja u vezi sa Putinovom invazijom na Ukrajinu.

Borcov je bio jedan od najbogatijih ruskih državnih službenika, sa procenjenom neto vrednošću od 550 miliona dolara, prema letonskom nezavisnom novinskom izdanju Meduza. Forbs ga je 2021. uvrstio na rang 100 najbogatijih federalnih radnika u zemlji.

On je u Ukrajini u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora 21. marta zajedno sa još 19 poslanika ruske Državne dume zbog glasanja za priznavanje vlasti koje je postavila Rusija u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.