Šta se dešava na Mediteranu? Suzavac, vodeni topovi i opšte ludilo

Izvor: B92, 29.Avg.2023, 15:41

Šta se dešava na Mediteranu? Suzavac, vodeni topovi i opšte ludilo

Kiparska policija uhapsila je 21 osobu i koristila suzavac i vodene topove.

To se dogodilo nakon što je grupa kiparskih Grka naoružana palicama pokušala da napadne sirijske izbeglice tokom protesta u malom selu, u kojem su smešteni tražioci azila.

Policija je saopštila da su paralelni protesti oko 250 Sirijaca i isto toliko Grka u selu Hloraka, na jugozapadu ostrva, prerasli u nasilje nakon što su demonstranti sa obe strane počeli da pale kontejnere i ruše ograde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U saopštenju je navedeno da su među uhapšenima i migranti i meštani, prenosi Rojters.

AP navodi da je proteste verovatno izazvala policijska akcija u napuštenom stambenom kompleksu u Hloraki, s ciljem da se izbace desetine migranata koji tamo žive ilegalno.

Policija je izvršila nekoliko ovakvih racija u selu u poslednje tri godine, nakon sudskog naloga o zabrani naseljavanja dodatnih tražilaca azila i pojedinaca kojima je odobrena međunarodna zaštita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.