Šta rade školjke kad u njih upadne pesak? Ili umru ili naprave biser, tako je i sa ljudima

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Avg.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta rade školjke kad u njih upadne pesak? Ili umru ili naprave biser, tako je i sa ljudima

Kada smo razmišljali kakvu priču o ljudima da napišemo, dosetili smo se školjki.
Znate li da su školjke vrlo zanimljive? Neke školjke su spolja glatke i sjajne, a neke grube i hrapave. Ali ispod oklopa, sve školjke su nežne. Baš kao i ljudi ispod svojih oklopa.

U školjku ponekad upadne neugodno zrnce peska koje se ugnezdi u njenom mekom tkivu i ona ne može da ga se reši. Jednostavno, ne može da izbaci pesak… Nekim školjkama to zrnce bude pogubno, stvori im >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ranicu od koje one uginu.

Ali ima školjki koje se ponašaju drugačije. Da bi ublažile bol koju im stvara oštro zrnce, one ga počinju zaobljavati obavijajući ga tankim slojem glatkog sedefa.
Pinterest  
Na taj način zrnce peska počinju pretvarati u biser.

Isto je i sa ljudima. Neki od svog zrnca peska koje im upadne u život naprave životnu dramu od koje se nikada ne oporave.

Drugi svoja zrnca peska pretvaraju u bisere.
 
Oni prvi su nezadovoljni i optužuju život da je okrutan prema njima. Oni drugi strpljivo stvaraju svoje bisere sve dok bol ne prestane.

Ljude koji u sebi nose bisere prepoznaćete po blistavim osmesima. Vaš je izbor.
Podelite ovaj tekst na društvenim mrežama sa ljudima koji su u sebi kriju bisere. I zapamtite, bisere ne bacajte pred svinje. Poješće ga. Voli vas redakcija Piplmetra. Hvala što nas čitate u ovolikom broju.
(Piplmetar.rs)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.