Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jun.2023, 22:30

Šta nositi po vrućini: 6 korisnih saveta

Top-dilema – šta nositi po vrućini? Kada termometar dostigne rekordne temperature, suočeni smo sa teškom dilemom: izabrati moderan i stilski sofisticiran outfit ili se osloniti na jednostavnost i udobnost. Ipak, kompromis između mode i udobnosti i dalje se može naći.
Šta nositi po vrućini: Šta kažu stilisti Pastelne nijanse Nežne pastelne nijanse kao da su stvorene za leto, jer čak i asocijacije koje izazivaju su svežina i lakoća. Za to postoji potpuno „naučno“ objašnjenje: >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << tamne boje bolje apsorbuju toplotu, što znači da čim termometar počne da raste, vaš život van klimatizovane prostorije čini nepodnošljivim. Isto funkcioniše i obrnuto. Tako da je prijateljstvo sa pastelnim bojama leti i te kako požljni.
Totalno belo Potpuno bela je nova totalna crna u narednih nekoliko meseci. Svojom čistoćom i besprekornošću privlači pažnju svih. Glavna stvar na koju je važno obratiti pažnju prilikom kreiranja snežno belih kompleta: sve stvari koje se koriste u njima moraju biti iste nijanse.
Komotno, ali ne i dosadno Možda je najčešći način da pobegnete od vrućine da pokušate da otvorite što je moguće veći deo tela. Kombinacija “majica + šorts”, sa stanovišta funkcionalnosti i nije najbolje rešenje. Stvari izgledaju mnogo zanimljivije sa slobodnim rezom. Mini-šorts od teksasa zamenite dugom suknjom asimetričnog kroja, a belu majcu širokom tunikom na vezivanje.
Prozračna haljina Tanke, providne i prozračne haljine i tunike su pun pogodak u vrelim letnjim danima.  Samo birajte svetle boje.
Aksesoari za leto Ako ste morali da odustanete od slojevitosti u odeći, kreirajte je pomoću modnih doadataka. Leto je jedino godišnje doba kada možete sebi priuštiti malo više kinđurenja, a da se ne plašite da preterujete. Slobodno naslažite delikatne višeslojne lance sa privescima, nosite prstenje i narukvice u nekoliko komada odjednom, kupite spektakularne velike minđuše – sve ovo će izgledati više nego prikladno u letnjim danima. Promenite torbe i ukrasite ih po svom ukusu. Nabavite svilenu maramu sa štampom koji vam pristaje i nosite je svaki put na nov način – kao pokrivač za glavu, oko vrata, ukrašavanje torbe ili umesto kaiša.
I, naravno, ne zaboravite naočare za sunce. One će verovatno biti vaša najbolja investicija. Uz prave naočare, izgledaćete kao superzvezda, čak i ako nije bilo dovoljno vremena za stajling i šminka.
Kako odabrati prave cipele Ako želite da izgledate kao dama od stila, birajtlu obuću neobičnog kroja. No, ako vam leti otiču noge, kupite cipele za pola broja veće nego što inače nosite.  Vaše noge će vam biti zahvalne!
NeonShot/gettyimages.co.uk


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.