Šta nas čini srećnima?

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2014, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nas čini srećnima?

Često slušamo kako je za sreću potrebno malo i kako nas i male stvari čine srećnim. Da bi svoj život učinili što boljim i srećnijim, potrebno je razumeti šta većinu ljudi čini srećnima.

Za početak treba spomenuti da to nikako nije novac, niti bilo što vezano uz bogatstvo. Novac nam može pomoći u nekoj meri, ali nikako se samo uz novac ne možemo osećati srećno i ispunjeno.

U životu ono najvažnije ne možemo kupiti, a to je toplina koju imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u bliskim ljudima. Upravo radi toga, najveći uticaj na sreću naći ćemo u odnosima s drugim ljudima. Bilo da se radi o porodičnim ili prijateljskim odnosima ili ljubavnim vezama, društveni odnosi će nam priuštiti najveće zadovoljstvo.

Iako su nam razumevanje, podrška i ljubav vrlo bitni u životu za sreću, na drugom mestu je svakako zadovoljstvo poslom, školom ili fakultetom. To su mesta na kojima provedemo mnogo vremena i zbog toga nam i to uvelike uteče na sreću. Bitno je da budemo zadovoljni s onim što radimo, da imamo cilj i svrhu u životu i na taj način se ispunjujemo. Nemoguće je videti srećnog čoveka koji nije zadovoljan svojim poslom.

Bitno za sreću je i unutrašnje zadovoljstvo i mir koje osećamo samim sobom. Samopouzdanje, osećaj da smo vredni kao osobe i naš unutarnji razvoj, stvari su koje su jako važne za zadovoljstvo i sreću u životu. Uopšte, srećnije su one osobe koje imaju veću veru, optimističnije su i znanje im je veće. Zanimaju ih različita područja u životu i imaju više opštee kulture. Razumeju društvene odnose, različite kulture i vole da putuju i uče o novim mestima. Sve ih to čini srećnim, jer svoj život uvek ponovo oplemenjuju novim stvarima.

Važno je reći da veliku ulogu igra i temperament. Jeste li veselije naravi i vedrije pristupate određenim stvarima u životu? Koliko vas nesrećne okolnosti mogu pokolebati? Koliko vam je vremena potrebno za oporavak? Ako kroz život idete pozitivno, noseći ružičaste naočare, bićete i srećniji. Takve osobe se neće previše obazirati na negativne ljude i događaje.

Dakle, najvažnije je postići unutrašnje zadovoljstvo samim sobom i okružiti se dobrim ljudima. Njihovo društvo uticaće najviše na našu sreću. Lepota i novac su prolazni. Iako mislite da igraju veću ulogu kod ljudske sreće, varate se. Beznačajni su.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.