Izvor: RTS, 17.Nov.2022, 17:25

Šta koči završetak obnove škole u Donjim Nedeljicama?

Početkom oktobra, u Donjim Nedeljicama kod Loznice, počeli su radovi na rekonstrukciji krova osnovne škole. Iako je posao trebalo da bude završen još pre 20-ak dana, to se nije dogodilo. Kiša koja je juče padala oštetila je i unutrašnjost objekta. Našoj redakciji obratili su se meštani i roditelji iz tog sela.
Umesto novog crepa, na Osnovnoj školi u Donjim Nedeljicama razvučen je celofan, kako bi se unutrašnjost tog objekta bar delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sačuvala od kiše. Učionice koje su obnovljene pre par godina sada su pune vode i vlage, jer su radovi i dalje u početnoj fazi, iako je trebalo da budu završeni.
 
"Škola je ruinirana, znači krenuli su radovi koji nisu tako reći ni započeti, verovatno će doći do totalne devastacije u toku zime", kaže Predrag Stanojević, roditelj.
Iako je sedmoro đaka i tri predškolca u svojim klupama trebalo da bude početkom novembra, organizovanim prevozom i dalje putuju na nastavu u susedno selo. Do kada će tako biti, još uvek ne zna niko, jer radnici na gradilište nisu došli danima.
"Ja kao roditelj troje dece koja idu u ovu školu, išli su, sada su na Brezjaku, da kažemo, meštani su ogorčeni zbog izvođača radova koji nije adekvatno krenuo sa radovima. Sve lošije vreme nam ide, svedoci smo toga, tako da smo da kažemo u velikom problemu", ističe Zlatomir Antonić.
Novac za obnovu školskog krova obezbedio je grad Loznica, a kao izvođač radova na tenderu je izabrana građevinska firma iz Beograda sa ugovornom obavezom da radove završi do kraja oktobra.
"Škola pokušava da animira izvođača da planirane radove izvede u skladu sa ugovorom, a ako se izvođač bude ponašao neodgovorno biće prinuđena da raskine ugovor sa njim i da sudskim putem zatraži nadoknadu nastale štete i da izabere novog izvođača koji će realizovati posao, ali naravno sve to zahteva dodatno vreme", navodi Milivoj Đurić, direktor škole.
U telefonskom razgovoru za RTS, vlasnik građevinske firme koja izvodi radove u Donjim Nedeljicama, kaže da posao nije završen, jer za njega - nakon uplaćenog avansa, nije dobio dodatna sredstva. Nadležni odgovaraju da novac nije prebačen na račun izvođača, jer nadzorni organ nije utvrdio da je ispoštovao ugovorom dogovorenu dinamiku posla.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.