Šta kažu građani koji čekaju Makrona i Vučića?

Izvor: B92, 15.Jul.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kažu građani koji čekaju Makrona i Vučića?

Beograd -- Uoči dolaska francuskog i srpskog predsednika, Emanuela Makrona i Aleksandra Vučića na Kalemegdan veliki broj građana već je ispunio taj park koji će oni obići.

Uoči dolaska francuskog i srpskog predsednika, Emanuela Makrona i Aleksandra Vučića, na Kalemegdan, veliki broj gradjana već je ispunio taj park u kome se nalazi Spomenik zahvalnosti Francuskoj, gde će dvojica predsednika položiti vence i obratiti se.

Među okupljenima ima i turista iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raznih delova sveta koji su tu da, kako kažu, pozdrave obraćanje dvojice predsednika.

Zora Vasić iz Lazarevca kaže da želi da vidi i Vučica i Makrona i poručuje da podržava "sve što Vučić radi".

Reporterima Tanjuga okupljeni građani su rekli da očekuju da Makron pomogne u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i da je važno da sa Francuskom negujemo dobre odnose, te da su Francuzi naši stari prijatelji.

Turistkinja iz Italije kaže da je čula da u Beograd dolazi predsednik Makron i da joj je zanimljivo da prisustvuje takvom događaju, mada se kaže, razočarala što i njegova supruga nije danas sa njim.

Među okupljenima je i državljanka Švajcarske koja je u kratkoj poseti Srbiji i kojoj se veoma svideo Beograd.

Kaže da bi volela da uživo vidi Makrona koji je, po njenim rečima, mlad i zanimljiv evropski političar.

Jedna Beograđanka smatra da je Vučić dobar diplomata i da radi dobro u interesu Srbije, te očekuje da će i sa Makronom uspostaviti dobru buduću saradnju.

Neki od Tanjugovih sagovornika veruju da će se rezultati posete videti u narednim danima.

Građani na Kalemegdanu nose srpske i francuske zastave, a i prostor tog parka je okićen zastavama.

Na Kalemegdanu će biti održan prigodan program, dečji hor RTS-a otpevaće pesmu "Kreće se lađa Francuska", dok će glumac Miki Manojlović recitovati na srpskom i francuskom jeziku delo Vladislava Petkovića Disa.

Nakon obraćanja, Vučić i Makron prošetaće Kalemegdanom i otići do Francuske ambasade, koja se nalazi preko puta parka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.