Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je to bljesnulo na nebu nad Rusijom?

Naučnici i bezbednosne službe u Rusiji istražuju uzrok velike eksplozije koja se dogodila prošle nedelje na nebu iznad Urala u regionu Sverdlovsk.

Snimak eksplozije pojavio se na Jutjubu pod nazivom "Čeljabinsk#2", aludirajući na eksploziju meteora u južnom delu Urala u februaru prošle godine. Izvori iz ruske vojske su u međuvremenu poručili da u to vreme nisu vršili testiranje oružja, na šta su mnogi prvo pomislili.

"Nikakve vežbe se nisu dešavale tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dana. Ni jedna vojna jedinica nije smeštena u tom regionu, tako da nismo imali ništa s tim", saopštila je ruska vojska.

Viktor Grogovski, član odbora za istraživanje meteora pri Ruskoj akademiji nauka, opisao je o čemu bi se moglo da se radi.

"Izgleda kao bolid (izuzetno sjajan meteor). Osvetlio je celo nebo", rekao je Grogovski.

S druge strane, jedan stručnjak je izjavio da je bljesak bolida mnogo belji od onoga što se vidi na snimku i dodao da se radi o eksploziji rakete.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.