Šta je sve do sada zaplenjeno klanu Veljka Belivuka? VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 23:35

Šta je sve do sada zaplenjeno klanu Veljka Belivuka? VIDEO

Ako se dokaže da su Veljko Belivuk i Marko Miljković stanove, vile, automobile i ostale skupocene predmete kupili prljavim novcem, biće im trajno oduzeti.

Prva TV je istraživala, šta je sve do sada zaplenjeno klanu Veljka Belivuka i šta se dešava sa imovinom mafijaša nakon zaplene?

Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i ostali pripadnici njihovog klana, našli su se na spisku kriminalaca čija imovina uskoro može da ode na doboš. Na toj listi već su članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemunskog klana, Legija, desetine manje poznatih narko-dilera i članovi privredne mafije.

Uz instituciju zaštićenog svedoka, oduzimanje imovine je glavni faktor kojim se sprečava nastanak novih kriminalnih grupa ali i jačane

postojećih.

Na taj način šalje se i poruka mlađim naraštajima da se kriminal ne isplati.

Novac koji organizovane kriminalne grupe ubacuju u legalne tokove, narodski rečeno "peru", lako može završiti i u rukama terorističkih organizacija.

Srbija je u tom pogledu dosta napredovala i prati najrazvijenije države sveta, pogotovo Italiju kojoj je institucija zastićenog svedoka kao i oduzimanje imovine kriminalcima jedan od osnova borbe protiv mafije koji se pokazao kao izuzetno uspešan.

Tužilaštvo pokreće finansijsku istragu kojom se utvrđuje koja se imovina vodi na Belivuka i Miljkovića, ali i na članove njihovih porodica.

Nakit, stanovi, kuća na zvezdari, vikendice, blindirani BMW... biće oduzeti ako istraga utvrdi da da su stečeni novcem od ilegalnih radnji.

Zaplenjena novčana sredstva se uplaćuju u budžet Srbije i kasnije se ulažu u obnovu škola i bolnica.

Zaplenjena vozila se ne prodaju već daju državnim institucijama na korišćenje.

Do sada najvrednija oduzeta imovina bila je vlasništvo Darka Šarića, njegove porodice i saradnika.

A da li će mu biti vraćena ili trajno oduzeta zavisi od ishoda suđenja za trgovinu narkoticima i pranje para koje Šarić čeka u kućnom pritvoru.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.