Šta je razlog odlaganja tendera?

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je razlog odlaganja tendera?

Dok ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da sumnja na korupciju nije razlog odlaganja tendera za nabavku novih skenera, rendgena i uređaja za magnetnu rezonancu, u Agenciji za borbu protiv korupcije potvrđuju da su takvu primedbu primili i da će je razmotriti.

Pojedini mediji objavili su da je Ministarstvo zdravlja juče otkazalo tender za nabavku novih skenera, rendgena i uređaja za magnetnu rezonancu jer je do Agencije za borbu protiv korupcije stigla informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je namešten. Dok ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da korupcija nije razlog odlaganja tendera, u Agenciji potvrđuju da su takvu primedbu primili i da će je razmotriti.

Zašto je Minisitarstvo zdravlja u ponedeljak pred samo otvaranje ponuda odložilo tender vredan 300 miliona dinara? Navode pojedinih medija da je nabavka odložena zbog sumnje na korupciju, ministarka zdravlja naziva insinuacijama.

"Nisam informisana od svojih saradnika da je bilo kakva primedba Agencije za borbu protiv korupcije bila razlog za ovaj mali prekid. Imam infoirmacije da je jedan od zainteresovanih učesnika u tenderu stavio određenu primedbu na koju komisija, koja je odgovorna za realizaciju tendera, mora da da odgovor i za to je potrebno tri do deset dana", kaže ministarka Slavica Đukić Dejanović. 

U Agenciji za borbu protiv korupcije, međutim, potvrđuju da su primedbu dobili.

Portparol Agencije za borbu protiv korupcije Aleksandra Kostić kaže da je Agencija primila predstavku koja se odnosi na sumnju na korupciju u postupku javnih nabavki koji je trebalo da bude sproveden.

"Agencija će kao i u slučaju svih drugih predsatvki postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima", rekla je Kostićeva.

Da li je tender odložen zbog sumnji upućenih Agenciji, ko se i na šta konkretno žalio u Agenciji ne otkrivaju jer je, kažu, postupak u toku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.