Šta je prethodilo atentatu?

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je prethodilo atentatu?

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal prikuplja podatke o događajima koji su prethodili atentatu na premijera Zorana Đinđića 2003. godine, pišu Novosti.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Novostima da se ispituje pobuna Jedinice za specijalne operacije.

Po njegovim rečima, tužilaštvo postupa po prijavi Srđe Popovića, punomoćnika majke i sestre pokojnog premijera.

"Podaci o sadržani u samoj krivičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavi značajni su za naš dalji rad i sigurno će doprineti da pretkrivični postupak bude ubrzan i priveden kraju", rekao je on.

Na pitanje o tome koji se još događaji istražuju, pored pobune Crvenih beretki, Radisavljević je rekao da se istražuju i osobe koje su dovođene u vezu sa atentatom, a čija su imena pominjana tokom suđenja.

"Postoje i druga pitanja na koja do danas nije bilo odgovora ili su ostala nedovoljno razjašnjena, poput pružanja pomoći i logističke podrške odbeglim pripadnicima klana", rekao je Radisavljević.

Na pitanje koliko je realno da jedan od dvojice pripadnika zemunskog klana - Miloš Simović i Sretko Kalinić, dobije status svedoka-saradnika, Radisavljević je podsetio da su obojica pravosnažno osuđena na po 40 godina zatvora i da zato u ovom trenutku ne mogu dobiti taj status.

"Ako dođe do ponavljanja krivičnog postupka formalno-pravno mogli bi postati svedoci saradnici. A, da li je to realno, zavisi od niza uslova koje bi trebalo da ispune, a koji bi opravdavali takvu odluku suda", rekao je Radisavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.