Šta je potrebno mladima u Nišu?

Izvor: Megafon.co, 19.Dec.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je potrebno mladima u Nišu?

Bezbroj informacija neprekidno “proleće” pored nas svakodnevno. Ipak, u toj “šumi”, mladi i dalje ostaju nedovoljno informisani o svojim mogućnostima, kažu u Sekretarijatu za omladinu i sport Grada Niša. Oni podržavaju inicijative omladinskih organizacija koje bi popravile položaj mladih, a neki od prioriteta su informisanje, zapošljavanje i bezbednost.
“Oblast koja je već duže vreme aktuelna i mislim da se sa tim bore sva društva u ovom regionu je zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << mladih i samozapošljavanje. To je bilo u jednom delu prioritet i sve projekte koji su to imali za temu smo analizirali sa posebnom pažnjom”, kaže Ivana Vračkić, šef Odseka za omladinu Sekretarijata za omladinu i sport Grada Niša.
Kancelarija za mlade deo je Sekretarijata za omladinu i sport, a kao veliku prednost vide uređenje Oficirskog doma.
Čime se sve bave organizacije za mlade koje se okupljaju u Oficirskom domu saznajte u videu.

Upravo u Oficirskom domu često se održavaju susreti organizacija za mlade.
“Zajednički im je rad sa mladima – njihovo snaživanje, osamostaljivanje, a sve na dobrovolojnoj bazi. Daju im se znanja, radi se na njihovom osnaživanju i osamostaljivanju, što će im sve kasnije mnogo doprineti, i prilikom nalaženja posla. Današnji poslodavci sve više cene bilo kakav vid aktivizma, volonterskog posla”, kaže Jovana Čanji Aranđelović iz Društva za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub.
NAPOR je Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada.
“Ono na čemu mi radimo je da uspostavljamo kvalitet kroz određene standarde za programe koje naše organizacije članice sprovode. Kancelarije za mlade imaju veoma važno mesto u omladinskoj politici, a to je da predstavljaju sponu između organizacija i lokalne samouprave i obezbeđuju sredstva kroz koje će organizacije sprovoditi programe”, kaže Jelena Stojanović, izvršna direktorka NAPOR-a
Mladi bi u budućnosti trebalo da u jedinstvenom omladinskom prostoru dobiju savete iz bilo koje oblasti.
 “Da li je to oblast seksualnosti, oblast zavisnosti od droga, oblast komuniciranja, ljubav, različitih veza i naravno svih drugih tema koje tretiraju mlade. I mi u budućnosti vidimo da ćemo se  truditi da napravimo takav jedan proctor da mladom čoveku neće biti potrebna knjižica da reši neke svoje dileme i probleme”, zaključuje Ivana Vračkić.
Novinar: Jovana Đorđević
Kamera, montaža: Jovana Đorđević
Muzika: The Weed – Jesse Gallagher
*Ovaj prilog deo je projekta “Od organizacija do pravih informacija” koji je podržan u okviru javnog konkursa Grada Niša za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2018. godini.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.