Šta je cilj SAD?

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 22:39

Šta je cilj SAD?

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena završila je reviziju američke politike prema Severnoj Koreji, saopštila je danas Bela kuća.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je novinarima u avionu Air Force One da je cilj SAD i dalje potpuna denuklearizacija Korejskog poluostrva, ali je primetila da prethodne četiri administracije nisu uspele da postignu taj cilj, prenosi Rojters.

"Naša politika se neće fokusirati na postizanje velike nagodbe niti će se oslanjati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na strateško strpljenje", poručila je Psaki.

Umesto toga, kako je navela, Sjedinjene Države će se usredsrediti na praktični pristup koji je otvoren i koji će istraživati diplomatske mogućnosti sa Severnom Korejom i postizanje praktičnog napretka koji povećava bezbednost Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Cilj je ono što nije pošlo za rukom četvorici Bajdenovih prethodnika - potpuna denuklearizacija Korejskog poluostrva!

Izvor: Kurir, 30.Apr.2021

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena završila je reviziju američke politike prema Severnoj Koreji, saopštila je danas Bela kuća.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.