Šta je Vučić rekao Rami u TV emisiji?

Izvor: Mondo, 27.Avg.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Vučić rekao Rami u TV emisiji?

U Beču snimljena emisija u kojoj su zajedno gostovali Aleksandar Vučić i Edi Rama.

Foto: screenshot/YouTube

Stalni dijalog, razumevanje i saradnja dva najbrojnija naroda na Balkanu Albanaca i Srba kasne više od dve decenije, ali tim pre ne treba propustiti ovaj trenutak u kojem je dijalog otvoren, kako kroz 25 godina ponovo ne bismo žalili za propuštenim šansama, poručili su premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama u TV emisiji snimljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u produkciji Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi.

Emisija je snimljena danas u Beču, na kraju Samita o zapadnom Balkanu, a biće emitovana nekoliko dana kasnije, na nacionalnim televizijama, uključujući i one na srpskom i albanskom jeziku, u svim zemljama regiona: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, Srbiji sa Kosovom, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Future of Balkan Youth Edi Rama + Aleksandar Vucic in TV "Vicinities Europe @FES_MOE#WBCivilSociety#WEBS15Viennapic.twitter.com/x9YBGhM711

— FES MOE (@FES_MOE) August 27, 2015

Srpski premijer je, ističući da je zainteresovan za sve ono što je važno za budućnost građana Srbije, pa i regiona, podsetio da je sa albanskim kolegom i ranije i na Samitu u Beču razgovarao o nizu tema od političkih, preko infrastrukturnih, koje su u interesu boljeg života i budućnosti dva naroda.

Vučić je rekao da je odgovornost političara da rade i stvari koje su od značaja za budućnost, a za koje možda u tom trenutku njihovi glasači nemaju dovoljno razumevanja.

Potrebno je da se bolje upoznamo, da radimo jedni sa drugima, da inovacijom i zajedničkim projektima doprinesemo većem zapošljavanjem mladih u dve države, objasnio je on i dodao da daje punu podršku programu razmene mladih jugoistočne Evrope.

U šezdesetominutnoj emisiji učestvovao je i Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju.

RTS će emisiju emitovati 31. avgusta, a, odmah nakon javnog servisa, i Novinska agencija Tanjug.

Premijeri Vučić i Rama "probili su led" u odnosima dve zemlje prošlogodišnjim susretom u Beogradu i uzvratnom posetom srpskog premijera Tirani.

Ova specijalna emisija, koju je realizovala regionalna TV produkcija Okruženje, pri Centru za demokratiju i pomirenje u Jugoistocnoj Evropi, nevladinoj organizaciji sa sedištem u Solunu, bila je prilika da se otvoreno govori o zajedničkim interesima i problemima koji ometaju realizovanje tih interesa.

Razgovor u okviru ovog specijalnog izdanja vodili su izvršna direktorka Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistocnoj Evropi Zvezdana Kovač i portparol Saveta za regionalnu saradnju Nenad Šebek.

Zajedničko gostovanja dva premijera predsatvlja podršku ideji da su zdrava polemika i razmena mišljenja put ka rešavanju problema, rekla je ranije Kovač.

U skladu s tim glavne o kojima su premijeri danas razgovarali bile su odnosi dve države, kako njih dvojica vide budućnost Balkana, kako da prošlost ne bude smetnja konstruktivnoj saradnji i kako da mladi ljudi žive u regionu punom podsticajnih izazova, a ne prepreka i sukoba.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.