Šta je Tramp rekao Vučiću, a šta Tačiju

Izvor: Mondo, 11.Nov.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Tramp rekao Vučiću, a šta Tačiju

"U dva navrata razgovarao sam sa Trampom nakratko. Rekao je da su Srbi veliki narod i da ja predstavljam veliki narod. Ovo je rekao pred 25 ljudi", rekao je Vučić. Tramp podržava Prištinu, tvrdi Tači.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da se Srbija i njen ugled ponovo podižu i da je to naš posao i u budućnosti. On je novinarima otkrio šta su mu rekli svetski lideri...

Vučić: Ne patim od veličine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Vučić je otkrio i da je siguran da Tramp nema pojma ko je: "Siguran sam da ne zna da sam predsednik Srbije, bez ozbira što smo se i ranije videli. Nisam od onih koji pate od kompleksa viših vrednosti i značaja. Znam da nema pojma ko sam. Dok se ja predstavim i kažem osnovne stvari o Srbiji? Bio sam srećan kad je to bila njegova reakcija", rekao je Vučić.

"U dva navrata razgovarao sam sa Trampom nakratko. Rekao je da su Srbi veliki narod i da ja predstavljam veliki narod. Ponosan sam jer je on, pored Putina, najveća zvezda. Ovo je rekao pred 25 ljudi", rekao je Vučić.

Dodao i da su razmenili čestitke povodom Dana primirja:

"Čestitali smo jedan drugom praznik. Izrazio sam nadu i želju da sa Amerikom uspostavimo veće prijateljstvo", rekao je Vučić.

Prvo je govorio o susretu sa nemačkom kacelarkom Angelom Merkel:

"Nekoliko minuta pre svetkovine, Merkelova je želela da razgovara sa nama i razgovarali smo gotovo 40 minuta. Pričali smo o regionalnim pitanjima, bilateralnim odnosima, dijalogu i regionu u širem kontekstu", kaže Vučić u izjavi novinarima iz Pariza, dodajući da je bilo govora o ekonomiji i politici.

Naglasio je da Merkelova želi da pomogne, te joj se on zahvalio na pomoći u investicijama.

Predsednik je naglasio da su danas penzije više nego ikada, da su plate veće generalno.

Podsetio je i na pozicije sa kojih polaze Nemačka i Srbija kada je reč o KiM, ali ističe da je saglasnost Nemačke važna za mnoge stvari, pre svega kada je reč o putu ka EU i pozicioniranju Srbije u svetu.

PARIZ CENTAR SVETA: Vek od Velikog rata (FOTO)

Kaže da je govorio sa ruskim predsednikom Putinom kratko, a sinoć malo duže sa Sergejom Lavrovim. Razgovarao je i sa bugarskim predsednikom Borkom Borisovim.

TRAMP STOPOSTOTNO PODRŽAO SPORAZUM KOSOVA I SRBIJE

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da je imao "sjajan susret" s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Tramp: Srbi su dobar narod

Tokom susreta šef Bele kuće je, navodno, izrazio "stopostotnu podršku pravno obavezujućem sporazumu Kosova i Srbije".

"Sinoć sam imao sjajan susret s predsednikom SAD Donaldom Trampom. On je izrazio 'stopostotnu podršku pravno obavezujućem sporazumu Kosova i Srbije' ", napisao je Tači na Twitteru.

Predsednik Kosova je dodao da je "zahvalan za Trampu i američku podršku".

Tači je uz poruku objavio fotografiju na kojoj su on i Tramp sa suprugama.

Predsednici Kosova i SAD su u Parizu, gde su se povodom stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu okupili šefovi država i vlada desetina država sveta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Tramp mi je pred 25 ljudi rekao da su Srbi veliki narod"

Izvor: B92, 11.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, posle susreta sa nizom svetskih lidera u Parizu, da se Srbija i njen ugled u svetu ponovo podižu...On je dodao da će to biti njegov cilj i posao i u budućnosti...Vučić je srpskim novinarima preneo da je kancelarka Anglea Merkel pre svečanosti obeležavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.