Šta je Fejs napravio od Instagrama...

Izvor: Mondo, 20.Apr.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Fejs napravio od Instagrama...

Pojavili su se zanimljivi detalji u vezi sa ovom aplikacijom, a kupovina Instagrama je pun pogodak, očigledno...

2012. godine cifra od milijardu dolara koliko je Facebook platio Instagram je delovala veoma mnogo i nerealno. Pogotovo ako se zna da tada Instagram nije zarađivao novac i da je imao svega 13 zaposlenih. Kada je Facebook platio, neki su čak bili zabrinuti jer su mislili da je takav potez čista ludost.

Četiri godine kasnije, priča je sasvim drugačija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ispostavilo se da je kupovina Instagram-a ipak bila pun pogodak.

Instagram je 2012. godine imao 30 miliona korisnika, danas ova društvena mreža ima više od 400 miliona korisnika širom sveta. Više od Twitter-a na primer. Facebook se nada i da će dostići brojku od milijardu korisnika koliko danas imaju druge aplikacije u vlasništvu ove kompanije – Facebook, WhatsApp i Messenger.

Čak iako ne dostigne famoznu cifru, Instagram i dalje donosi veliku zaradu Facebook-u, pored drugih flagship aplikacija. Ta cifra će se u narednom periodu svakako povećavati jer su sada i reklame dostupne u ovoj aplikaciji.

U prvom kvartalu ove godine, Instagram je Facebook-u doneo 570 miliona dolara zarade. Ukupna zarada koju će ova aplikacija ostvariti ove godine je 3.2 milijarde dolara. Poređenja radi, Twitter je u 2015. godini zaradio 2.2 milijarde dolara, prenosi Time.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.