Šta glumačka veličina traži u politici? Svi glumački, politički i privatni putevi Mikija Manojlovića

Izvor: Kurir, 15.Avg.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta glumačka veličina traži u politici? Svi glumački, politički i privatni putevi Mikija Manojlovića

Njegov glumački dar nailazio je na sveopšte hvale. Ono što predstavlja novinu u njegovoj karijeri jeste politički angažman. U nekoliko navrata iskazao je simpatije za lik i delo premijera Srbije, što su neki prihvatili sa negodovanjem

Kad je 1981. godine u Kanu prikazan film "Samo se jedni ljubi", francuski kritičari ocenili su: „Od pojave Iva Montana pedesetih godina do današnjeg dana nije se pojavio glumac takvog personaliteta kao što je Miki Manojlović...“ piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Newsweek.rs

Laskaviju ocenu tada tridesetogodišnji beogradski glumac nije mogao da dobije, jer posle Montana glumili su Delon, Belmondo, Depardje... i sve ih je Manojlović, po oceni Francuza -u stvarima kulture, inače, nesklonih strancima -nadmašio.

Uprkos poslovičnoj neomiljenosti proroka u sopstvenom selu, glumački dar Mikija Manojlovića nailazio je na sveopšte hvale i u sopstvenoj državi -smatran je „najcenjenijim i najuniverzalnijim jugoslovenskim glumcem“, a Ljuba Tadić proglasio ga je svojim naslednikom.

Od tada pa do danas, sve ono što je pokazao u teatru i na filmu ovu ocenu samo je potvrdilo, pa više nema iole ozbiljnije glumačke nagrade koju nije osvojio. Kritičari su mu i sada, kao i ranije, naklonjeni. Ono što predstavlja novinu u njegovoj karijeri jeste politički angažman.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.