Šta donosi nastavak Sumrak sage?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta donosi nastavak "Sumrak sage"?

U serijalu “Sumrak saga” ništa novo. Oni koji su pogledali film, premijerno prikazan pre nekoliko dana u Americi, kažu da se dramski naboj, ako tako nešto uopšte postoji u ovom nastavku, postiže ponavljanjem i večnim unutrašnjim borbama glavnih junaka.

Velika atrakcija na početku prvog dela dugo očekivanog "Praskozorja", ekranizacije završnog romana Stefani Mejer, trebalo bi da je venčanje smrtnice Bele Svon i njenog dečka, 100-godišnjeg mladića, odnosno vampira, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Edvarda Kulena. Iako bi ovo trebalo da je vrhunac njihove veze, od uzbuiđenja nema ni traga ni glasa, kažu kritičari.

Nastavak filma od koga se očekivalo rešenje nekih misterijama bavi se venčanicom i cipelama na štiklu, jer Bela bi da obuje patike za venčanje, a Edvardova "sestra" - vampirica Alis - je tera da se privikava na visoku modu. Tu je i ogroman problem podočnjaka, jer Bela nikako da se naspava pred venčanje. Vrlo napeto, nema šta!

Kritičari kažu da je ispalo da je kruna scene venčanja zapravo venčanica, koju je kreirala Karolina Herera, jer je prikazana iz svih mogućih uglova.

Ono što sve fanove ovog filma zanima od samog početka, to jest prvog dela, jeste trenutak kada će se Bela pretvoriti u vampiru. Jer to je odlučila još na početku sage. No, pošto mora da se snimi još jedan nastavak filma, Belin preobražaj se odvija vrlo sporo.

Brak je konzumiran tokom medenog meseca, ali Edvard sve vreme odoleva da u trenutku strasti zarije zube u svoju suprugu. Kada nam se već učini da od preobražaja nema ništa u ovom delu, dolazi do preokreta.

Sporost u izlaganju radnje, banalne replike i ponavljanja, koja karakterišu "Praskozorje" - četvrti deo "Sumrak sage", nisu slučajna strategija. Sve je to namerno urađeno kako bi se masa obožavalaca dovelo u stanje "transa". Ako niste baš zaluđenik za ovaj film, već vam je samo simpatičan, velika je verovatnoća da će vam biti dosadno.

Prvo "Praskozorje" imalo je popriličan broj aduta da zagolica publiku, ali serijal je na žalost, namenjen isključivo mlađim tinejdžerima, pa su se izbegle "eksplicitne" scene - prva bračna noć je elegantno završena elipsom, bez detalja o tome kako je Bela izgubila nevinost, njena kasnija trudnoća sadrži poneku neugodniju scenu, ali u poređenju s onim što se događa u "Rozmarinoj bebi" to je "mačji kašalj". Belin porođaj - dolazak na svet malog vampira - prikazan je "zastrašuuće", kao da gledate rađanje anđelčića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.