Šta će biti sa posrnulim Vind džetom?

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će biti sa posrnulim "Vind džetom"?

Uprava Italijanskog prevoznika "Alitalija" odbacila je mogućnost novih pregovora o preuzimanju posrnulog sicilijanskog niskobudžetnog "Vind džeta", koji je prošlog vikenda obustavio letove, ostavio na cedilu stotine putnika.

Oko 300.000 putnika širom Italije bukiralo je karte kod "Vind džeta", što bi moglo da u narednim nedeljama izazove haos u saobraćaju ako drugi prevoznici ne pomognu.

Izvršni direktor "Alitalije" Andrea Ranjeti izjavio je da "nema više nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mogućnosti da se obnovi dijalog sa 'Vind džetom'."

"Alitalija" je bila jedna od vodećih kompanija koje su pristale da transportuju putnike sa kartama "Vind džeta" ako plate razliku u ceni.

Italijanski nacionalni prevoznik je prošle sedmice prekinuo razgovore o preuzimanju "Vind džeta", podseća agencija Ansa.

Ranjeti je naveo da je kompanija gubila 80.000 evra dnevno zbog uvođenja ekstra letova za prebacivanje putnika koje je napustio prezaduženi "Vind džet".

"Alitalija" je u utorak procenila da je oko 6.700 putnika platilo nadoknadu za karte koje su kupili kod "Vind džeta" kako bi nastavili let.

U međuvremenu, radnici "Vind džeta" započeli su proteste tražeći rešenja koja će garantovati njihov opstanak na poslu i mogućnosti da kompanija ponoveo počne da leti.

Italijanska agencija za avionski prevoz ENAC zapretila je da će uskratiti licencu "Vind džetu" zbog toga što nije unapređeno poslovanje kompanije. ENAC je takođe zatražila da "Vind džet" hitno primeni plan obezbeđivanja "potpune efikasnosti i tačnosti svih letova" i naložila da se isplate zarade zaposlenima, kako bi se izbeglo prizemljenje svih aviona.

Kompanija "Vind džet", koja je u ozbiljnim finansijskim problemima, suspendovala je prošlog vikenda sve letove zbog čega je stotine putnika ostalo blokirano na aerodromima.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.