Šta bi bilo da nema Googlea na pet minuta?

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta bi bilo da nema Googlea na pet minuta?

Odgovor smo dobili krajem proteklog vikenda, kada je div iz Mountain Viewa 'štucnuo' i na vrlo kratko vreme nije radio kako treba.

Iako ispad nije trajao duže od pet minuta, za posledicu je imao pad globalnog internet prometa od 40 posto, objavila je kompanija GoSquared, koja se bavi web analitikom u realnom vremenu, a prenosi Sky News.

Tokom tog razdoblja gotovo 70 odsto korisničkih upita kao odgovor je dobilo saopštenje o grešci. Većina servisa obnovljena je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko minut, ali za povratak celog sistema u normalu trebalo je još četiri minuta.

Google je odmah obavestio korisnike o ispadu. U poruci su naveli kako su svesni postojanja problema i kako korisnici mogu da pristupe Gmailu, ali da pri tome imaju problema.

Procenjuje se kako ih je incident - moguća posledica problema s infrastrukturom - koštao pola miliona dolara. Novost je što su se srušile sve aplikacije odjednom - pree se događalo da sa radom prestanu Gmail ili Apps, ali to se nikada nije desilo istovremeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta bi bilo da nema Googlea na pet minuta?

Izvor: B92, 19.Avg.2013

Odgovor smo dobili krajem proteklog vikenda, kada je div iz Mountain Viewa 'štucnuo' i na vrlo kratko vreme nije radio kako treba...Iako ispad nije trajao duže od pet minuta, za posledicu je imao pad globalnog internet prometa od 40 posto, objavila je kompanija GoSquared, koja se bavi web analitikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.