Izvor: Piplmetar.rs, 03.Jan.2024, 23:31

Šta ako ste kupili aranžman Barcino tursa preko posredničke agencije? Ovo morate uraditi da bi povratili novac




Prema podacima Narodne banke Srbije, zaključno sa današnjim danom, Barcino je u blokadi za 19.010.506 dinara, odnosno za nešto više od 161.000 evra

Foto: Shutterstock, Pixabay


Milenijum osiguranje obavestilo je danas sva oštećena lica-putnike, da je u skladu sa Dopisom Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije br.000319398 2023 od 03.01.2024.godine proglašena >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << insolventnost turističke agencije “Barcino tours” d.o.o.
Podsetimo, prvi problemi sa agencijom su se pojavili krajem oktobra, kada je kako je Telegraf Biznis pisao, račun Barcina blokiran.
Prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije bilo je reči o 128.271.387 dinara, odnosno 1.087.045 evra.
Tada je turistička agencija potvrdila za Telegraf Biznis da je došlo do blokade računa, ali usled pogrešnog obračuna.
– Zbog čega je Barcino pokrenuo sudski postupak koji ima za cilj povlačenje blokade. Očekujemo da će računi biti aktivni već početkom iduće nedelje –rekli su tada iz Barcina za Telegraf Biznis.
Tvrdili su i da se poslovanje agencije odvija uobičajeno i da su sve poslovnice u Srbiji otvorene.
Prema podacima Narodne banke Srbije, zaključno sa današnjim danom, Barcino je u blokadi za 19.010.506 dinara, odnosno za nešto više od 161.000 evra.
Milenijum osiguranje objavilo je spisak dokumenata koja putnici treba da dostave kako bi im bila isplaćena odšteta, a pitanje koje se nameće je šta treba da urade putnici koji su preko posredničke agencije kupili aranžman Barcino Tursa.
Naime, da li je u tom slučaja nadležnost posredničke agencije da reši spornu situaciju u ime putnika ili na samom putniku da se javi osiguravajućoj kući?
Procedura je, u ovom slučaju, ista kao i da ste aranžman kupili direktno od Barcina.
Kako potvrdjuje direktor YUTAe za Telegraf Biznis, putnici bi trebalo da imaju izdatu garanciju putovanja od strane Barcina i sa njom apliciraju u osguravajućoj kući za isplatu odštete.
(Telegraf Biznis)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Najava događaja za četvrtak, 4. januar 2024. godine

Izvor: Capital.ba, 04.Jan.2024, 08:13

FOTO: Capital BANJALUKA – U 13.00 časova ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić otvoriće izložbu “Fotografijom kroz Srpsku 2023” na kojoj će biti predstavljeno 40 fotografija koje su ušle u uži izbor foto-konkursa Turističke organizacije Republike Srpske. Izjave za medije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.