Šta Americi sprema treći Buš?

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Americi sprema "treći" Buš?

Bivši guverner Floride i predsednički kandidat SAD Džeb Buš izneće večeras pred Čikaškim savetom za međunarodna pitanja svoj plan za spoljnu politiku.

Kako navode analitičari koji su videli plan, politika koju će Buš predstaviti biće drugačija od one koju su zastupali njegov otac i brat, bivši američki predsednici.

Kako se navodi, Džeb Buš želi da “izađe iz senke svog oca i brata“, javljaju analitičari.

“Volim oca i brata, ali ja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam svoj čovek. Moji pogledi na svet su zasnovani na sopstvenim stavovima i iskustvu“, govoriće Buš večeras.

Kako kažu eksperti, Džeb Buš će govoriti o “sprovođenju politike stabilnosti na udaljenim teritorijama“, a takođe će i kritikovati spoljnu politiku Baraka Obame, nazivajući je “nedoslednom i neodlučnom“.

Administracija Baraka Obame trenutno pokušava da odgovori na različite zahteve iz celog sveta i da donese konačnu odluku da li će intervenisati u slučajevima Islamske države i rata u Ukrajini.

Iz govora Džeba Buša uvideće se da će Amerika imati mnogo veću ulogu u ovim konfliktima nego što je imala do sada.

“Mi nemamo razloga da se nekome izvinjavamo zbog našeg vođstva i naše težnje da se borimo za globalnu bezbednost, globalni mir i slobodu. Slabost podstiče rat, snaga dovodi do mira“, navodi Buš.

Ova vizija američke spoljne politike je u direktnoj suprotnosti sa kampanjom koju vodi Ron Pol, još jedan predsednički kandidat na izborima 2016. godine, koji smatra da SAD treba po svaku cenu da izbegnu uplitanje u sukobe u inostranstvu, jer to može biti direktna pretnja za američko stanovništvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta Americi sprema “treći“ Buš?

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2015

Bivši guverner Floride i predsednički kandidat SAD, Džeb Buš izneće večeras pred Čikaškim savetom za međunarodne afere svoj plan za spoljnu politiku...Kako navode analitičari koji su videli plan, politika koju će Buš predstaviti biće drugačija od one koji su zastupali njegov otac i brat,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.