Srušio se most u Pitsburgu, autobus pao u jarugu

Izvor: Beta, 28.Jan.2022, 21:48

Srušio se most u Pitsburgu, autobus pao u jarugu

Most star 50 godina srušio se danas u američkom gradu Pitsburgu, ali niko nije stradao medju putnicima i vozačima autobusa i još pet vozila koja su upala u jarugu.Spasioci su morali da se spuste gotovo 46 metara i da formiraju ljudski lanac kako bi doprli do putnika autobusa.Vlasti su navele da ima lakše povredjenih iz vozila koja su se nalazila na mostu, a u operaciju spasavanja uključeni su i dronovi koji su snimali oblast kako bi bilo utvrdjeno da li u ruševinama ima ljudi.Most se srušio nekoliko sati uoči posete predsednika SAD Džozefa Bajdena Pitsburgu, gde je planirao da promoviše novi zakon o infrastrukturnim projektima vrednosti 1.000 milijardi dolara.Zakonom je predvidjeno oko 1,6 milijardi dolara za održavanje mostova u saveznoj državi Pensilvanija, kojoj pripada Pitsburg.Bajden je danas došao na mesto nesreće, gde je razgovarao sa spasiocima i nadgledao prazan prostor koji je most pokrivao pre nego što se srušio.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srušio se most u Pitsburgu, autobus pao u jarugu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2022

Most star 50 godina srušio se danas u američkom gradu Pitsburgu, ali niko nije stradao medju putnicima i vozačima autobusa i još pet vozila koja su upala u jarugu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.