Srušio se most preko reke Jelouston, opasne materije dospele u vodu

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 23:09

Srušio se most preko reke Jelouston, opasne materije dospele u vodu

Most preko reke Jelouston u američkoj savezoj državi Montani srušio se danas.

U reku su dospeli asfalt i sumpor, otrovne materije koje je prevozio teretni voz koji se nalazio na mostu u trenutku kada se srušio.

Vagoni su prevozili asfalt i sumpor, rekao je šef hitnih službi okruga Stilvoter Dejvid Stejmi. Zvaničnici su zatvorili dovode vode za piće nizvodno dok se procenjuje opasnost. Reporter AP-a je javio da je bio svedok kako žuta supstanca izlazi iz nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cisterni.

Stejmi je rekao da nema neposredne opasnosti za ekipe koje rade na licu mesta i da je opasan materijal razblažen u nabujaloj reci.

U reci i na delu mosta koji se srušio bilo je osam vagona. Železnička ekipa je bila bezbedna i nije bilo povređenih, rekao je portparol železnice.

Železničke ekipe bile su na licu mesta u okrugu Stilvoter, u blizini grada Kolumba oko 64 kilometra zapadno od Bilingsa. Uzrok kolapsa se istražuje.

Reka je nabujala zbog nedavnih obilnih kiša, ali nije jasno da li je to bio uzrok rušenja mosta, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI DETALJI INCIDENTA U SAD Teretni voz koji je iskočio sa šina prevozio asfalt i sumpor, otrovne materije se izlile u reku

Izvor: Blic, 25.Jun.2023, 00:51

Most preko reke Jelouston u američkoj saveznoj državi Montani srušio se danas, nakon čega su u reku dospeli asfalt i sumpor, otrovne materije koje je prevozio teretni voz koji se nalazio na mostu u trenutku kada se srušio.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.