Srušio se boing 737, sedmoro poginulih

Izvor: RTS, 30.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se "boing 737", sedmoro poginulih

Sedam osoba poginulo u avionskoj nesreći kada se "boing 737" srušio u afričkoj državi DR Kongo na oko 210 kilometara od Kinšase. Poginula dva člana posade i pet aviomehaničara. Avion leteo u Zimbabe gde je trebalo da bude servisiran.

Sedam osoba poginulo je u avionskoj nesreći "boinga 737" u Demokratskoj Republici Kongo, saopštio je ministar za saobraćaj Matieu Pita.

Pita je naveo da su se u avionu nalazila dva člana posade, kao i pet mehaničara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Boing 737" leteo je iz Bangija, glavnog grada centralnoafričke Republike, u Zimbabve, gde je trebalo da bude servisiran, a srušio se na oko 210 kilometara istočno od Kinšase.

Pita je Rojtersu izjavio da je avion, koji je registrovan u Centralnoafričkoj Republici, na kratko sleteo u Kongo.

Posada nije obavestila vazduhoplovne vlasti u Kinšasi o svom daljem planiranom letu, a za sada nije poznato ni ko je vlasnik aviona, dodao je ministar.

Prema podacima Međunarodnog udružneja za avionski saobraćaj, u Africi se dogodi šest puta više avionskih nesreća nego u drugim delovima sveta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.