Srušio se avion na hotel

Izvor: Šumadija Press, 30.Jun.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion na hotel

Najmanje 30 osoba je poginulo kada se avion Herkules C-130 srušio na hotel u rezidencijalni deo grada Medana, na Sumatri, saopštila je Spasilačka agencija.

Najnovija informacija koju imamo jeste da je 30 osoba poginulo… Broj bi mogao da bude i veći – rekao je portparol Hisar Turnip Rojtersu.

Recepcionerka hotela “Golden Ileven”, Elfrida Efi je rekla da je avion udario u salon za masažu, gde obično tokom dana ima nekoliko ljudi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Avion je preleteo iznad par puta, zaista nisko. Bilo je vatre i crnog dima. Treći put kada je naišao udario je u krov hotela i istog trenutka eksplodirao – izjavila je ona za Rojters

Komandant vazduhoplovnih operacija Agus Dvi Putranto rekao je prethodno loklanoj televiziji da se u avionu nlalazilo 12 članova posade, ali se još ne zna koliko se ukupno ljudi nalazlio u avionu.

Portparol indonežanskih vazduhoplovnih snaga Di Badarmanto izjavio je da je avion pao nešto posle ponoći po lokalnom vremenu, samo nekoliko minuta nakon što je poletao sa aerodroma u Medanu, preneo je AP.

Indonežanska televizija je prikazala snimak aviona u plamenu.

Rojters prenosi izveštaj lokalne televizije da je avion pao i na dve kuće i jedan automobil.

Ovo je drugi put u poslednjih 10 godina da dolazi do pada aviona u Medanu. Septembra 2005. godine Boing 737 Mandala Erlajnsa srušio se ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Polonija u Medanu kada su poginule 143 osobe.

Medan ima oko 3,4 miliona stanovnika i treći je najnaseljeniji grad u Indoneziji.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.